Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KFF värvarGhana-spelare

Köping FF fortsätter att förstärka laget i jakten på nytt division 2-kontrakt. Senaste nyförvärvet heter Gabriel Ahmed och kommer från Ghana.

Annons

"Det är en liten chansning", säger ordföranden Thord Gustavsson.

Gabriel Ahmed beskrivs som en defensiv mittfältare som spelar aggressivt. Dessutom ska han vara en duktig, vänsterfotad passningsspelare.

– Jag har inte sett honom spela men förhoppningsvis kan vi ha nytta av honom. Vi har inte så gott om västerfotade spelare och de brukar vara lite aviga, säger Thord Gustavsson.

Eftersom transferfönstret för så kallade proffsövergångar (se faktaruta) är stängt kommer Ahmed att skriva på ett amatörkontrakt. Han anländer troligtvis i dag och kommer inte hinna bli spelklar till söndagens match mot Sandviken.

– I bästa fall blir övergången klar på sju dagar, men eftersom det är en utländsk spelare blir det oftast lite extra krångel. Förbundet ska till exempel kontakta Ghanas förbund, säger Gustavsson.

Som tidigast kan han bli spelklar mot IFK Sundsvall 22:a augusti.Gabriel Ahmed har tidigare spelat i Inter-Allies FC i andraligan hemma i Ghana. Klubben är en av landets nya, stora talangfabriker som på senare tid producerat lovande spelare.

Läs hela artikeln, och spelagentens intryck av nyförvärvet., i onsdagens tidning.

Mer läsning

Annons