Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlänger med Superettanklubben

Det kommer knappast som en chock, men nu är det officiellt. Frank Pettersson förlänger med nyblivna Superettanklubben Dalkurd. – Karriärens enklaste beslut, menar Arbogasonen.

Annons
Frank Pettersson.

Arbogabördige tidigare Köping FF-målvakten Pettersson har varit en central del i Borlängeklubbens lagbygge i flera säsonger. I år stod 31-åringen samtliga 26 matcher när Dalkurd övertygande vann division 1 Norra.

Nästa år spelar sensationslaget i Superettan – också då med Frank Pettersson mellan stolparna. Målvakten har förlängt sitt kontrakt med två år. 

– Har nyss tagit "fotbollskarriärens" enklaste beslut och förlängt kontraktet med Dalkurd ytterligare två år. Glad och stolt över att få vara med på resan klubben gör, skriver Frank på sitt Instagramkonto.

Dalarnas Tidningar skriver att Frank Pettersson hade ett 1+1-årskontrakt med Dalkurd med rätt att bryta vid avancemang till Superettan. Nu har kontraktet alltså omförhandlats till att gälla över de två närmaste säsongerna.

– Vi har haft en bra dialog hela tiden och Frank är en viktig pusselbit för oss, säger Dalkurds sportchef Adil Kizil till DT.

Frank Pettersson har passerat 30 år, men det är knappast något som skrämmer sportchefen Kizil.

– Nej, nej. En målvakt är som bäst i den här åldern och enligt mig gjorde Frank sin bästa säsong i Dalkurd i år. Han har en utvecklingskurva som pekar uppåt.

Annons