Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det är helt underbart”

En poäng behövdes – det blev tre. Köping Hockey är klara för play off efter 8–5 hemma mot Nor.
– Jobbat för det här hela säsongen, säger lagkaptenen Jerker Permats.

Annons
Köping HC gjorde vad som krävdes och besegrade Nor i sista grundspelsmatchen. Här firar lagkaptenen Jerker Permats och Tim Svensson efter ett av KHC:s åtta mål.

KHC hade allt i egna händer och var bestämda att fixa allt på egen hand också. Det syntes i den första perioden.Hemmalaget satte ordentlig press mot gästerna från första tekning och fick precis den start de ville.

Mårten Jakobsson öppnade målskyttet och det blev starten på en galen första period. På de sista sju och en halv minuterna gjorde KHC ytterligare fem mål samtidigt som Nor fick in två.

Resten av matchen levde inte upp till samma standard som den första, men bjöd ändå på ytterligare fem mål.

Köping vann till slut med 8–5 och är där med klara för play off. Där står Grums för motståndet i bäst av tre matcher.

– Jag har jobbat för det här hela säsongen, men de flesta av killarna i laget har jobbat för det i två säsonger. Det är helt underbart, säger Köping Hockeys lagkapten Jerker Permats.

I play off-spelet väntar Grums. Vad säger du om det?– Vi har bra självförtroende mot Grums. Vi har mött dom fyra gånger den här säsongen och alla matcher har varit stentuffa. Tittar man på hur spelet har varit så är det en 50/50-kamp.

Vad blir avgörande, tror du?– Försvarsspelet. Vi måste hjälpa ”Kinis” i målet. Det har vi inte riktigt gjort i de två senaste matcherna, men innan dess har försvarsspelet varit bra och vi har kunnat stänga matcherna mot topplagen. Det är just det som kommer krävas om vi ska vinna.

Första matchen spelas redan på söndag, i Grums.

Matchfakta

Köping HC 8 - Nor IK 5

Målskyttar, KHC: Jonathan Thunberg 2, Tim Svensson 2, Mårten Jakobsson, Oskar Maikkula, Niklas Jakobsson, Lars Jinghage

Skott: 35-26 (13-8, 15-12, 7-6)

Publik: 416 åskådare

Annons