Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Seniorerna i Arboga cyklade till Tveta Strand

Den traditionella SPF-cyklingen samlade i torsdags 13 pigga pensionärer som trots kraftig västlig vind gav sig ut på rundan Viby – Tveta – Vretberga. En nätt resa på 25 kilometer.

Sven-Åke lotsade oss ut mot Hamre på stadsgator vi inte visste fanns. Viby passerades i god fart men i Sör-Tveta pausade vi och beundrade ett mjölkbord med två generationers mjölkkärl. Nostalgin flödade!

Efter detta tog vi oss till Tveta Strand vid Struthagssjön som de flesta av oss aldrig hört talas om. Ingen coronaträngsel kunde upptäckas vid den beachen! Här inträffade veckans incident då täten tog en oväntad stig genom Tveta som kön inte hann uppfatta. De kom dock tillrätta så småningom.

Vidare förbi Ödesberga och mot Vretberga där vi fick lite byfakta innan vi svepte genom byn och vidare mot Arboga. Ett kort stopp gjordes i höjd med kolerakyrkogården vid Norra Godby.

Hotande åskmoln gjorde att farten trissades upp, dock inte värre än att vi hann titta på minnesstenen över bygget av Medåkersvägen 1921-1922. Nu var regnet och åskan närmare och det blev bråttom hem. Några som bor på rätt sida om ån hann precis hem före en störtskur, medan de som bor på fel sida om ån fick en ofrivillig dusch.

Hård blåst, åska och regn var fin träning för cyklingen Hemfjärden runt nästa vecka!

Roland Persson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Bärgslagsbladet & Arboga tidning Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel