Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Socialtjänsten i  Kungsör JO-anmäls

En kvinna har anmält Socialtjänsten i Kungsör till Justitieombudsmannen för kränkning och diskriminering. Det efter att Socialtjänsten tillsammans med polisen stormat kvinnans affärsverksamhet med piketstyrkan efter ett anonymt tips.

Samira, som egentligen heter något annat, öppnade en ny affärsverksamhet i Västra Mälardalen. Efter bara fyra dagar stormade polisen hennes verksamhet efter ett anonymt tips till socialtjänsten.

– Det var enormt kränkande. Jag kände mig diskriminerad, dömd och stämplad, säger Samira.

När ingripandet gjordes befann sig Samiras sexåriga dotter i affärslokalen.

– Nu är hon livrädd för att gå ut. Jag och min sambo funderar på att ta henne till barnpsykolog, säger Samira.

Anledningen till ingripandet var ett anonymt tips som inkom till Socialtjänsten i Kungsör. Uppgiftslämnaren anklagade Samira för att bland annat jagat sin sambo med kniv, samt missbruka narkotika och alkohol.

Några dagar senare lämnade både Samira och hennes sambo urinprov. Båda visade sig negativa.

Samira har nu JO-anmält Socialtjänsten i Kungsör för kränkning, diskriminering, rasism, förtal och olaga hot.

Utöver att känna sig kränkt har ingripandet redan fått kännbara konsekvenser för Samira. Hyresvärden har begärt att hon ska vräkas från sin bostad. Dessutom ombads två kunder lämna lokalen under polisinsatsen, varpå hon förlorade en ansenlig summa. Ett vittne som Bärgslagsbladet/Arboga Tidning pratat med säger så här:

- Det var jätteläskigt. Jag blev skärrad. Socialtjänsten agerade som Gestapo.

Eva Eriksson, ställföreträdande socialchef i Kungsör, kände inte till att en JO-anmälan lämnats in när bblat.se pratade med henne.

- Det hade jag ingen aning om. Vi får vänta med att uttala oss tills vi har tagit del av rapporten.