Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart byggs ett äldreboende på Åbrinken

 
Byggnation vid Åbrinken i Arboga
Visa alla artiklar

Svar till Bertil Strutz (Bbl/AT 6/8). Byggandet av ett Vård- och omsorgsboende på Åbrinken startar i september 2018. Det kommer att byggas ett nytt modernt Vård- och omsorgsboende med 80 platser på Åbrinken som ska var klart under 2020. Hällbacken byggs om till ett funktionellt och ändamålsenligt boende för våra äldre, med plats för 40 personer. Byggandet av vård- och omsorgsboenden är prioriterat på grund av det stora behovet.

Vi i majoriteten i Arboga är överens om detta, och hur det skall finansieras, men hur oppositionen (S) och (SD) ställer sig kan vi inte svara på. Ekonomiskt blir det en utmaning, och därför har vi gjort en långsiktig finansiell analys som sträcker sig fram till 2030. Denna visar att för att klara alla byggnationer som behövs, är det nödvändigt att effektivisera den kommunala förvaltningen för att möta kostnadsökningarna.

Anders Röhfors (M), Kommunstyrelsens ordförande

Jonna Lindman (M), ordförande Rådhuset AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel