Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slutmeckat för John-Erik

 
Folk
Visa alla artiklar

John-Erik Edén har haft sin Ford Mustang Grande i fyra år, och har haft glädje av den. ”Men nu har jag meckat klart med den, och ska sälja den.”

Annons

John-Erik bor i Arboga med sin fru sedan 2008. Han är värmlänning i grunden och har tidigare bott i Kil. Men för tre år sedan sålde han sitt företag och flyttade till Arboga.

– Vi har släkt bland annat i Kolsva och däromkring, så det passade bra att flytta till Arboga.

Intresset för motorfordon har alltid varit stort. Hans far hade intresset och därigenom blev även John-Erik intresserad.

– Pappa och jag åkte på tävlingar, jag tävlade också en del själv, säger han.

Det har inte alltid varit just amerikanare som har varit det stora intresset, utan motorfordon i allmänhet.

Tidigare hade han även motorcyklar i sin ägo, men inte nu längre. John-Erik pekar mot sin fru – skrattar till lite.

– Nej... hon vill inte åka med längre.

Mustangen som han köpte för fyra år sedan har han jobbat och meckat med sedan dess. Självklart åker han och hans fru med bilen också, i bland till veteranbilsträffen vid Hjälmare docka, som är platsen där vi ses. Just den här dagen är det inte så mycket bilar på plats utanför Kanalkafét, på grund av att regnet forsar och blixtarna skjuter pilar över himlavalvet.

Men John-Erik och hans fru har trotsat regnet.

– Vi har husvagnen i Lindesberg, vid Gusselby, och där har de också veteranbilsträffar på sommaren. Dit brukar vi åka lite oftare än hit till Hjälmare docka. Men det är väldigt trevligt att komma hit också, det är så gott fika på Kanalkafét.

Tack vare en vänlig assisterande själ med stort paraply kan vi trots vräkande regn ta oss ut till John-Eriks bil för att ta en bild.

Han berättar om ”pysslet” med bilen. Han har bytt avgassystem, stötdämpare med mera.

Delar har inte varit svåra att få tag i, det finns en ganska stor marknad för Mustanger i Sverige, säger John-Erik. Och nu är det dags för den att byta ägare. 

– Jag har gjort så mycket jag kan. Det är fixandet som är själva grejen med att ha en veteranbil.