Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vonna belönad efter 28 år som förtroendevald

Artikel 0 av 300
Folk
Visa alla artiklar

Vonna Rådeström irriterade sig på att det var dyrt att vara med i fackförbundet. Hon ifrågasatte kostnaderna till fackligt ansvariga på sin arbetsplats Seco Tools i Arboga. Det slutade med att Vonna blev kassör i Metallklubben.

Annons
Vonna Rådeström har alltid varit en engagerad människa.

– Jag har aldrig kunnat hålla tyst. När jag förstod hur betydelsefulla medlemsavgifterna var väcktes ett engagemang, säger Vonna Rådeström och skrattar.

Under våren blev hon hedersmedlem i IF Metall, en titel som hon får efter 28 år som företroendevald.

–Åren har gått fort, men de gör ju det när man har roligt sägs det, säger Vonna. Hon började som CNC-operatör på Seco Tools 1980. Då sökte hon sig åter ut i arbetslivet efter att ha varit hemma med sina två barn. Vid den tiden bodde familjen i Arboga. Sedan sex år tillbaka bor dock Vonna och maken Ronnie i en villa i Kungsör.

Idag är hon klubbordförande i Seco Tools Metallklubb på halvtid och de övriga 50 procenten alternerar hon mellan olika avdelningar på företaget. Det finns två huvudfaktorer till att hon har blivit kvar så många år på samma arbetsplats.

–Det är ett bra företag där jag har erbjudits varierande arbetsuppgifter. Sedan är arbetskamraterna en viktig del. Den sociala atmosfären är jätteviktig på en arbetsplats, säger Vonna.

Det fackliga arbetet och engagemanget har gett henne mycket glädje men också jobbiga perioder i livet.

Läs mer i onsdagens tidning.

Alla artiklar i
Folk

Roligt med leran

Frank Larsson är 4 år och gillar motocross.