Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulf tar cykeln genom stan

Artikel 11 av 300
Folk
Visa alla artiklar

Ulf Johansson sitter på bänk i solen och tittar ut över Arbogaån i väntan på att hans fru ska komma tillbaka från en köprunda på stan. Ulf är handikappad och har svårt att gå, men cykla kan han.

Annons
Cykeln är till stor hjälp för Ulf Johansson som bor i Arboga när han som rörelsehindrad ska ta sig fram några längre sträckor. FOTO: Ragnar Eriksson

Ulf Johansson, 68 år, är norrlänning till börden. Han är född i Burträsk. Han flyttade till Arboga 1965. Ulf har jobbat åt Televerket med att laga kablar och har klättrat i massor av stolpar runt om i landet. Ibland fick han gå långa sträckor genom skogen. Men ett var säkert – det var ett fritt jobb.

Ulf har opererat kroppulsådern och ena foten fungerar inte längre. Han måste använda rullator. Men cykla och köra bil kan han.

–Cykla går allra bäst. Jag och frun brukar göra cykelturer på stan. Där finns inga backar så cykeln nästan bara rullar fram. Ulf sitter vid sin cykel och vilar och framhåller att det är hans och hustruns dag i dag. De ska rulla vidare på sina cyklar. Deras två söner bor i Arboga och Örebro. Barnbarnen är fyra till antalet och tar upp mycket av deras tid.

–Det är kul när barn och barnbarn kommer och hälsar på. Och framför sonen här i Arboga har nära till att hjälpa mig med saker som jag inte orkar med. Under många år var Ulf ungdomsledare för fotboll i Arboga Södra, en tid som han gärna tänker tillbaka på.

Alla artiklar i
Folk

Roligt med leran

Frank Larsson är 4 år och gillar motocross.