Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkänd och omtyckt i skolans värld

Vår vän Gunnar Bjurén har, efter en längre tids sjukdom, avlidit. Gunnar blev 81 år.

Annons

Han var född i Töreboda, gick i gymnasium i Mariestad, och fick sin lärarutbildning vid seminariet i Karlstad åren 1949–50. Det var här han träffade Gun, sin blivande maka.

År 1959 flyttade de till Arboga. Från början undervisade han i Arboga samrealskola och fortsatte sedan som lärare i grundskolan. Han kom att efterträda Bror Gustavsson som rektor på Gäddgårdsskolan omkring 1970.

Gunnar var välkänd och omtyckt i skolans värld. Tusentals elever och föräldrar minns med tacksamhet hans arbete för att skapa en trygg skola för lärande.

Fritiden tillbringade Gunnar gärna i sommarhuset vid sjön Viken utanför Töreboda. Ett hus som hans far uppfört på en udde i sjön. Gunnar brukade också vandra i fjällen. 

För cirka tio år sedan förlorade han sin hustru Gun. Han har bott kvar i villan på Granitvägen och ägnat sig åt att leda studiecirklar i historia. Gunnar har också skrivit artiklar för Arboga Minnes årsbok.

Vi har lärt känna och uppskatta Gunnar för hans varma personlighet och för hans stora intresse för kultur och historia. Vi kommer att sakna vår vän och broder. Det gör också hans söner Per och Lars samt hans vän Birgitta.

Hilding Karnéus

För vännerna

Mer läsning

Annons