Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort engagemang i bygdens många frågor

Roland Eek avled den 20:e mars 2011 efter en tids sjukdom. Hans närmaste är hustrun Marianne, sonen Magnus och dottern Hanna med familjer.

Annons

Roland med syskon växte upp på familjegården Tveta, Himmeta. Denna jord- och skogsfastighet övertog Roland med familj 1977 för att sedan svara för fastighetens drift fram till 2001, då jorden utarrenderades.

Under några år bytte Roland yrkesbana och fick anställning som grävmaskinist hos Rosdahls Entreprenad. Därefter blev uppgiften nyproduktion av vägar i Mellansverige hos Vägverket produktion. Så småningom rekryterades han till firma Broberg och Pettersson som projektledare för vägbyggnationer. En tid arbetade Roland med transporter hos Brodins Åkeri och som försäljare hos firma Ekos Järn.

På sin fritid var Roland engagerad i kommunens bygdefrågor. Inom LRF var han aktiv i skogsangelägenheter, energiförsörjning och utveckling av solfångarteknik. Efter pensioneringen har Roland fått mera tid att umgås med och stötta barn och barnbarn. Vid sidan av denna härliga uppgift har också bygderåd och gubbdagis engagerat Roland. Han deltog också vid tillkomsten av böckerna Hus i Himmeta och Boken om Himmeta, ett intressant och viktigt lokalt arbete.

Roland var intresserad av släktförhållandet både i nutid och dåtid och därför var också släktforskning en fängslande sysselsättning. Han var initiativtagare till en mycket uppskattad och välbesökt släktträff på Jädersbruks herrgård, Arboga, den första maj 2010. Flera

generationer fick träffas.

Vår naturälskande och mångkunnige släkting har nu lämnat oss. Vi lyser frid över hans minne. 

Kusinerna genom Kjell Aronsson

Mer läsning

Annons