Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han var en välklädd och flitig man

Gunnar-Olle Johansson blev 88 år. Han lämnar ett stort tomrum efter sig. För oss som lärt känna honom och lyssnat på hans stora erfarenhet från föreningslivet var han en mycket stor tillgång.

Annons

I partiarbetet för Socialdemokraterna i Arboga var Gunnar-Olle under många år en av de flitigaste att delta i det praktiska arbetet. Inför 1:a maj och vid allmänna val gällde det affischering och att pryda våra broar med röda fanor. Ansvaret för högtalare och tusen andra ting var han aldrig främmande för. Han deltog också flitigt i partiets mötesverksamhet. Han bevistade ofta kommunalfullmäktiges sammanträden. Då kom han aldrig vardagsklädd. Nej, då var han klädd i sina finaste kläder. Han var av den gamla stammen som sett demokratin och jämlikheten växa fram i vårt land. Från Fattigsverige till ett välfärdsland. Det ville han manifestera med att vara propert klädd.

Gunnar-Olle hann också med att engagera sig i de Hörselskadades förening i Arboga, HRF. Jag tror att han i styrelsen haft de flesta uppdrag. För oss som var nya i styrelsen var han en ovärderlig mentor. Han har varit i ledningen för föreningen i både med- och motgång.

Genom sitt politiska arbete kunde han på ett framgångsrikt sätt driva de hörselskadades krav på teknisk utrustning i offentliga samlingslokaler. Åtskilliga är de lokaler i Arboga som utrustats med bland annat hörselslingor, tack vare Gunnar-Olle.

Han representerade också handikapprörelsen i det kommunala handikapprådet, KHR i Arboga, fram till årsskiftet.

Vi är många som har anledning att tacka Gunnar-Olle för hans insats i arbetarrörelsen och folkrörelser i Arboga.

före detta riksdagsman

Olle Göransson,

Mer läsning

Annons