Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Georg Andersson var en profil inom nykterhetsrörelsen

Budet om att Georg Andersson inte längre finns ibland oss har varit svårt att ta till sig.

Annons

Han var en stabil och riktig nykterhetsprofil. Vi är glada att vi fått lära känna honom och vi har haft ett fint stöd av Georg i vår verksamhet. Georg var ingen ja-sägare utan en person med en egen profil.

Han var medlem i Motorförarnas helnykterhetsförbund, MHF, under sextio år. Georg Andersson var mycket aktiv i MHF:s avdelning i Köping, Arboga, Kolsva och Kungsör, bland annat som vice ordförande under många år.

Vi blev mycket glada över att Georg kom till vårt årsmöte i februari 2010. Han fick vid det tillfället ta emot ett diplom för 60-årigt medlemskap.

Georg hade mycket bestämda uppfattningar

i många viktiga frågor som rörde användandet av alkoholhaltiga drycker i vårt land, i synnerhet gällande unga människor. Han önskade att fler personer skulle ta det kloka beslutet att avstå från alkoholen. Georg var också verksam inom IOGT-NTO, logen 3807 Skansen-Hälleberget. Dessutom var han intresserad av kyrkopolitiska frågor samt av idrott. Georg var en debattglad man. Hade han en annan uppfattning än majoriteten framförde han den på ett kraftfullt sätt.

Georg stod för sina åsikter, och vann respekt i många olika sammanhang.

Vi saknar honom och tänker på hans närmaste.

Vi är tacksamma för den insats som Georg har gjort och önskar honom vila i frid.

Ann Lindh Andersson, IOGT

Logen 3807 Skansen-Hälleberget

Lennart Stenberg, MHF KAK

Mer läsning

Annons