Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eskil Ljung hade en förmåga att glädja

Eskil Ljung, Kungsör, har fullbordat sitt jordeliv. Han föddes i Borsingby och växte upp där tillsammans med far, mor och äldre syster.

Annons

På Borsingby fädernegård drev föräldrarna lantbruk och barnen fick tidigt hjälpa till med småsysslor och leka bland kor och kalvar, hästar, grisar och höns. Ibland fick barnen även delta i arbetet på ägorna. Med tiden blev det Eknö småskola för Eskil och sedan folkskolan vid Björskogs kyrka. Sista skolklassen var åttan i Kungsör. Militärtjänst fullbordades i Örebro. Arbetet på gården tog efterhand allt mer av Eskils tid i anspråk och så småningom övertog han Borsingby efter föräldrarna. För att bättra på inkomsterna arbetade Eskil en tid åt hälsovårdsnämnden varigenom han fick ett stort kontaktnät. Han mindes mängder av gårdar, personer, förhållanden och händelser varom allt han kunde berätta med stor inlevelse och humor. Även Securitas fick en period ta del av hans tjänster.

På grund av ohälsa tvingades Eskil vid mitten av 90-talet att överlämna gården till sönerna. Han hjälpte därefter en bekantskapskrets med ärenden av olika slag och skapade sig på så sätt en meningsfylld tillvaro och gladde andra. Den mäktiga och glada hunden Cyber var de sista åren en ögonsten.

Våra familjer kom, genom ett särboförhållande, i kontakt med Eskil och vi lärde då känna hans vänlighet, hjälpsamhet, handlingskraft och förmåga att liva upp och glädja omgivningen. Vi och många andra sörjer en mångfacetterad och kraftfull personlighet och önskar Eskil frid över liv och vila.

Familjerna Bo och Anna Jansson

Mer läsning

Annons