Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En av de viktigaste

Vi känner en stor sorg över att Jörgen Johansson inte längre finns med bland oss.

Annons

Han var en av de viktigaste personerna i centerrörelsen i Västmanland och en nära och kär vän. Redan i unga år väcktes Jörgens intresse för samhällsengagemang och politik och det kom att forma hans liv. Under årens lopp fick han många olika förtroendeuppdrag och han utförde dem alla med största engagemang, noggrannhet och ansvar för han var en mycket pålitlig person som aldrig åsidosatte något.

Jörgen Johansson blev anförtrodd uppdrag både inom Centerpartiets organisation och i kommun, landsting och riksdag.

Under nära tjugo år var han distriktsordförande för Centerpartiet i Västmanland, han var ledamot av fullmäktige i Arboga och ordförande i tekniska nämnden. Han var landstingsråd och slutligen riksdagsman.

Genom arbetet på dessa tre nivåer blev hans kunskaper mycket stora och han syntes ofta på tidningarnas debattsidor i olika frågor. Han intresserade sig mycket för framtidsfrågor och hade en framsynthet och insikt i vad som väntade. Han vågade fatta beslut också i svåra tider och tog alltid nya tag för att föra frågor vidare.

Jörgen var också en mycket omtänksam person som alltid ställde

upp när det gällde och hjälpte många nybörjare att lära sig mer om samhällsengagemang och politikens villkor.

Han var alltid också genuint tacksam över att få arbeta med det han kände som sin livsuppgift. Jörgen har spelat en mycket stor roll för oss och hans arbete kommer att leva vidare inom vår organisation.

Det känns mycket tomt idag när Jörgen inte längre finns med bland oss. Våra tankar går till hans hustru Anne-Marie och sönerna Marcus och David med familjer.

Barbro Larsson, Distriktsordförande för Centerrörelsen, Västmanland

Mer läsning

Annons