Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bred erfarenhet, djup kompetens

Håkan Eriksson, länsråd vid Länsstyrelsen i Västmanlands län, vår uppskattade chef, kollega och vän, har avlidit efter en kort tids sjukdom.

Annons

Våra tankar går särskilt till hans familj, hustru Birgit samt barnen Josefine och Johan med familjer.

Håkan föddes 1945 i Vindeln i Västerbotten. Efter civilekonomexamen i Umeå arbetade han under 70- och början av 80-talet i olika statliga verksamheter, bland annat som administrativ chef vid Hovrätten för Övre Norrland. Till Länsstyrelsen i Västmanland kom han 1985 som administrativ direktör. Han blev senare avdelningschef och biträdande länsråd och utsågs av regeringen till länsråd 1997.

I den rollen har Håkan också i perioder vikarierat som landshövding. Under åren vid Länsstyrelsen fördjupade han sin utbildning och tog bland annat en masterexamen i offentlig förvaltning.

Nyheten om Håkans bortgång, några månader innan han skulle gå i pension, väckte stor sorg och förstämning. Håkan var en ämbetsman i ordets bästa mening. Han förenade sin breda erfarenhet och sin djupa kompetens med ett genomtänkt samhälls-engagemang och ett gott omdöme. Han ställde alltid upp lojalt för Länsstyrelsen och för Västmanland. Varje dag!

Håkan var uppskattad och efterfrågad i de många nätverk han ingick i, bland annat i kretsen av länsrådskollegor från landets alla länsstyrelser och i hög grad också i lokala och regionala sammanhang. Han bidrog med klokhet och mångårig erfarenhet, parad med utvecklingsvilja.

Vi minns Håkan för hans humanistiska människosyn, hans integritet och hans rättframma språk, ofta kombinerat med en stor portion humor. Tomrummet efter Håkan är stort. Vi saknar honom mycket.

Landshövding Ingemar Skogö

För arbetskamraterna på Länsstyrelsen

Mer läsning

Annons