Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lennart Morberg, ledare för Unga Örnar i många år

För några veckor sedan fick vi i Unga Örnar Centrum beskedet att Lennart Morberg hade avlidit.

Annons

Lennart var under många år aktiv i vår barn- och ungdomsförening. Det är bland annat tack vare Lennart som vår förening har funnits i 76 år.

1956 kom Lennart till Köping från Kolsva där han var aktiv i Unga Örnar sedan 1938. Han såg att det inte var någon fart på Köpings örnverksamhet. Men redan 1958 hade han skapat en verksamhet för ett femtiotal ungdomar. Han visade film och hade hobbygrupper.

Lennart har tidigare berättat att han ofta fick bannor för att han kom en halvtimme för sent till stadsfullmäktiges s-gruppsammanträden beroende på att barnen var så förtjusta i filmerna.

Han berättade också att han en gång cyklade till Malmön med 55 ungdomar. De väckte uppmärksamhet där de kom på sina cyklar med bara Lennart som ledare.

Lennart fick arbeta med örnarna ett par år alldeles ensam. Intresset för Unga Örnar var då minimalt och inställningen inte alls så positiv som i dag. På 1960-talet var det stor ledarbrist. Först 1973 reorganiserades Unga Örnar Centrum. Lennart blev då kassör och hade den sysslan i många år.

Vi som nu är aktiva är mycket tacksamma för vad Lennart har gjort i Unga Örnar Centrum och att vår avdelning tack vare bland annat honom oavbrutet har funnits i 76 år.

Mari-Anne Gustafsson, ordförande

Unga Örnar Centrum

Mer läsning

Annons