Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD-toppar hoppar av

Två toppnamn för Sverigedemokraterna har lämnat alla politiska uppdrag i Köping

Det var paret Kent och Carina Appelgren som meddelade att de med omedelbar verkan lämnar sina politiska uppdrag för Sverigedemokraterna i Köping. Det överraskande beskedet kom som sista punkt vid måndagskvällens kommunfullmäktigemöte. Båda var oanträffbara när bblat.se sökte paret för en kommentar till det plötsliga avhoppet.SD-politikerna hade båda topplaceringar på partilistan till kommunvalet i höstas.

Kent Appelgren var förstanamn och hustrun Carina återfanns på tredje plats.

Sverigedemokraterna gjorde som bekant ett starkt val och paret Appelgren valdes tillsammans med ytterligare fem SD-företrädare in i kommunfullmäktige.

Kent Appelgren var under inför valet partiets främste företrädare utåt, men efter valframgången valde han att ställa sig längre bak i partiledet.

Karolina Glogow ska som fanns som femte namn på valsedeln valdes till ny gruppledare.Hon ville igår kväll inte kommentera paret Appelgrens avhopp, utan hänvisade till Sverigedemokraternas presstalesman för regionen Köping-Arboga, Torbjörn Kastell.

Kastell är samtidigt gruppledare för partiet i Arboga, och han sade sig i samtal med bblat.se i går kväll inte känna till partivännerna Appelgrens beslut:

– I nuläget vill jag inte uttala mig.

Överraskad?

– Ja, mycket.

Så du visste inget?

– Nej, det du berättar är helt nytt för mig, säger han.

Paret Appelgrens avhopp innebär att Sverigedemokraterna får avvakta en ny sammanräkning hos länsstyrelsen för att få fram ersättare. Partiet hade dock efter valet i höstas problem att fylla ersättarplatser när de som valts tackat nej.

Återstår att se om SD får fullt i fullmäktigestolarna resten av mandattiden.