Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD-paret Kastell flyttar till Trelleborg

Torbjörn och Emma Kastell är sedan 16 februari folkbokförda i Trelleborg. Inom kort avsäger de sig sina platser i kommunfullmäktige. – Vi har varit väl bemötta i Arboga, det har varit trevligt, säger Torbjörn Kastell.

Så stort avtryck har inte de båda Sverigedemokraterna gjort i Arbogapolitiken. Faktum är att det har varit väldigt skralt med närvaron. Emma Kastell har inte varit närvarande en enda gång sedan hon valdes in, Torbjörn Kastell har deltagit sporadiskt i den lokala politiken.

Läs mer: SD-toppar lämnar stolar tomma

Läs mer: Emma Kastell om flyttryktena

– Det måste kännas som ett jättesvek av deras väljare, säger kommunfullmäktiges ordförande Liisa Pettersson som nu inväntar parets begäran om att släppa platserna.

Det måste ske innan länsstyrelsen kan utse nya ledamöter. För att kunna sitta som representant i ett kommunfullmäktige, måste ledamoten vara folkbokförd i kommunen. Men det finns ingen möjlighet att tvinga någon som flyttar att lämna platsen.

–De måste göra de själva och det är viktigt att det görs, säger Liisa Pettersson. Man kan tycka vad man vill mo deras politik men folket har valt in dem och det måste respekteras.

Till Bbl/AT säger Torbjörn Kastell att flytten blev snabbt påkommen och att det handlar om familjeskäl. Han säger att paret har trivts bra i Arboga och att de kommer att avsäga sig platserna inom kort.

Sedan tidigare har Petter Johansson ombetts lämna sin plats till förfogande. Det var efter kritik mot att han i sociala medier bland annat hade kallat polisen för ”grishoror”. Sedan dess, i slutet av 2014 har han inte heller närvarat på några sammanträden. Någon formell begäran om att lämna sin plats vare sig i partiet eller i kommunfullmäktige har Petter Johansson dock inte lämnat in.

Läs mer: SD-ledamoten kliver av sin stol