Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Salabo föreslås att bli Centerpartiets nya toppnamn i Västmanland

Barbro Larsson föreslås bli det nya namnet som Centerpartiets kandidat till regionråd när Birgitta Andersson lämnar politiken efter valet.

Nyligen meddelade Birgitta Andersson att hon inte ställer upp till omval utan lämnar politiken efter nästa val. Nu föreslår Centerpartiets nomineringskommitté i Västerås att Barbro Larsson från Sala istället blir partiets nya kandidat till regionråd.

Läs även: Regionråd Birgitta Andersson (C) lämnar politiken efter valet

– Jag är glad och stolt över det förtroende som medlemmarna och nomineringskommittén visat mig och ser fram emot nomineringsstämman med förhoppning om på stämmans förtroende, säger Barbro Larsson (C) i en kommentar.

Barbro Larsson kom in i politiken efter valet 2006 när Centerpartiet tillsammans med Alliansen, Miljöpartiet och Sjukvårdspartiet tog makten i dåvarande Landstinget Västmanland. Barbro Larsson blev då ordförande i sjukvårdsutskottet och har sedan dess representerat Centerpartiet ibland annat landstingsfullmäktige och landstingsstyrelsen, numera regionfullmäktige och regionstyrelsen, skriver partiet i ett pressmeddelande.

Nomineringskommitténs förslag behandlas och fastställs av medlemmarna på partiets nomineringsstämma den 7 oktober.