Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så här mycket kostar skolstarten per barn

I snitt lägger föräldrar 1500 kronor per barn inför höstens skolstart – "men man kan spara in en ordentlig peng" berättar Sofia Hagelin, presschef på Tradera.

Efter sommarlovet ska det inhandlas nya kläder, skor, böcker och pennor – gärna med söta djur eller välkända disneymotiv. Detta kan dock bli en dyr historia för familjer med flera barn.

Enligt en ny undersökning från Tradera brukar denna kostnad landa på 1436 kronor per barn. Men det finns pengar att spara berättar Sofia Hagelin, presschef på Tradera.

– Alltfler föräldrar verkar upptäcka att man kan spara in en ordentlig peng och fynda begagnat i riktigt fint skick. Bara den här hösten har utbudet av barnkläder på vår hemsida ökat med 23 procent jämfört med i fjol, säger Sofia Hagelin i ett pressmeddelande.

Sofia Hagelin berättar att familjer kan spara tusentals kronor genom att köpa second hand, samtidigt som det gynnar miljön.

– Att handla begagnat gör både gott för din plånbok, men också vår planet genom att du förlänger livet på ett redan befintligt plagg. Just nu finns det massa begagnade barnkläder och skor till försäljningen som kommer hamna i en ny garderob i höst, vilket jag tycker känns fantastiskt bra.