Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Robert köpte gamla brovaktarbostaden

 
Folk
Visa alla artiklar

Ett trädgårdsredskap i handen, en kaffemugg på bordet i skuggan av syrénhäcken och massor av jobb.

Annons

Så kan Robert Miskovics dag beskrivas, i alla fall just den här dagen när solen värmer och lyser på knotiga fruktträd och trädgårdsväxter som trängs med ogräs i rabatterna.

Den 1 juli tog han sitt pick och pack och flyttade från lägenheten i Eskilstuna till den gamla brovaktarbostaden i Kungsör.

– Jag ville ha något eget och egentligen ett sommarställe, men jag har inte råd med två boenden, säger han.

Robert är kock på Nålmakarens restaurang i Eskilstuna, är också utbildad finsnickare och jobbade som svarvare i Bosnien innan han kom till Sverige 1994.

En händig man med kunskaper som lär komma väl till pass när gården ska göras i ordning.

– Man måste ju, säger han med ett leende och bjuder på kaffe i skuggan.

Fönstrena ska göras i ordning, huset få ny färg, ett av de gamla fruktträden tas ner. Och trädgården. Kanske skulle han kunna ha några hönor på gården så småningom.

Hela insidan vill han göra om. Vi går husesyn i det charmiga huset i två plan. Kartonger står fortfarande ouppackade, på övervåningen ligger musikutrustningen som Robert skapar musik på och på väggen hänger egen konst.

Här har han äntligen något eget med plats för både arbete och drömmar.