Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Revisor kan starta granskning

Ordföranden i den kommunala revisionen tycker att en granskning av toppolitikernas arvoden nu bör inledas.

Den senaste tidens anklagelser om felaktiga ersättningar till toppolitiker i Arboga kan led till en detaljgranskning av kommunens oberoende revisorer.

Mats Röhfors, moderat ordförande i den politiskt tillsatta kommunrevisionen kan tillsammans med sina kolleger begära att revisionsfirman KPMG går igenom de senaste årens utbetalningar till politikerna för att utröna om några felaktigheter begåtts.

- Jag har följt det som har skrivits i Arboga Tidning, men jag har inte deltagit i revisionsarbetet de senaste veckorna på grund av sjukdom, säger Mats Röhförs till tidningen.

Borde det inte vara så att ni i revisionen känner att ni ska titta på det här?

- Jo, det borde väl ingå i arbetet.

Bärgslagsbladet / Arboga Tidning har sökt revisionens vice ordförande, socialdemokraten Jan-Erik Isaksson, som är den som under Mats Röhfors sjukdom haft det direkta ansvaret för revisionsarbetet för att få besked om några sådana initiativ tagits, men denne har inte gått att nå under påsken.

Läs mer: Härvan kan leda till åtal

Läs mer: S-topp kan ha fuskat med arvode