Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regionråd Birgitta Andersson (C) lämnar politiken efter valet

Med mindre än ett år kvar till valet meddelar Centerpartiets regionråd Birgitta Andersson på måndagen att hon inte ställer upp för ytterligare en mandatperiod.

Birgitta Andersson, från Köping är Centerpartiets gruppledare och regionråd i Region Västmanland sedan 2006.

– Jag är oerhört tacksam och glad över att fått vara med så pass länge som jag varit i landstingspolitiken och särskilt då att sedan 2006 fått förtroendet att göra detta på heltid. Det är jag väldigt stolt över och tackar väljare, medlemmar och Centerpartiet för, säger Birgitta Andersson(C) i ett pressmeddelande.

Birgitta Andersson kom in som ersättare i landstingsfullmäktige 1983 och blev ordinarie efter valet 1998. Sedan dess har hon haft flera olika uppdrag och förtroendeposter. Hon har suttit i såväl lokala sjukvårdsstyrelser som landstingsstyrelse och den nuvarande regionstyrelsen vid sidan om sin plats i fullmäktige. Hon har även haft förtroendeposterna med både nationella och storregionala uppdrag.

Vem som ersätter Birgitta Andersson som gruppledare och regionråd utses formellt efter valet 2018. Centerpartiets kandidat kommer att väljas på Centerpartiets nomineringsstämma den 7 oktober 2017.