Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rastlösa Maria har rotat sig i Köping igen

 
Folk
Visa alla artiklar

Berra grymtar och låter medan han tar sig upp för trappan till lägenheten, där han och matte bott sedan i våras. Maria Kekonen stortrivs med livet just nu.

Annons

Ett jättekul jobb och snart innebandyspel i division 1, som är damernas näst högsta serie. Det är två stora delar i Marias liv, och två anledningar till varför Maria valt att rota sig i Köping igen. Åtminstone under överskådlig framtid.

– Det går ju inte att säga vad som händer längre bort i framtiden. Men så länge jag känner att jag har utmaningar här så tänker jag stanna.

Hon kallar sig rastlös, och när hon berättar om livet efter gymnasiet förstår man vad hon menar.

Au pair i San Francisco, USA, resande mobilsäljare i hela Sverige, italiensk restaurang i Australien, långsemester på Bali, äventyrsguide i Thailand, utbildning och jobb i Skåne och Stockholm...

– Jag blev lite trött på att bo i en resväska, säger Maria och skrattar.

Nu är det två år sedan hon kom tillbaka till Köping och fick sommarjobb på turistbyrån. Men strax blev hon erbjuden jobbet som kommunikatör och receptionist på stadskansliet.

– Jag trivs fantastiskt bra! Tjänsten är så varierad, och jag fungerar väl lite som spindeln i nätet.

Maria ler och plockar åt sig ett körsbär från fatet hon gjort iordning med de rödglansiga bären.

– Jag tror faktiskt inte att jag varit kvar i Köping om jag inte fått det här jobbet.

Förutom arbetet har Maria återupptagit sin sport igen, innebandy. Hon började redan som nioåring i Köpings IBF, och spelade i klubben tills hon var 19 år och for till USA som au pair.

– Det är först nu jag kan börja spela igen, ordentligt.

Moderklubben slogs ihop med Forsby FF och bildade IBK Köping inför säsongen 2011/2012. Klubben skulle ha ett lag i division 1, men Maria var istället med och startade ett divsion 3-lag i klubben, för skojs skull.

– Men så fick division 1-laget backbrist och kallade in mig en tid. Det var jättekul! Förra säsongen hade jag däremot inte tid att spela, eftersom jag fått nytt jobb och så. Men nu ska det alltså bli av igen. Vi får väl se om jag har kvar tempot i den här gamla kroppen, säger hon och skrattar.

Berra buffar till Maria och får lite gos. Han är två och ett halvt år gammal och har varit hos Maria i ett och ett halvt år.

– Han var en omplaceringshund. Jag har en vän som föder upp fransk bulldog, på så vis fick jag honom. Han är min stora kärlek, säger Maria och ler.

Berra är en charmknutte som busar mycket. Glad och har massor av energi, beskriver Maria.

– Precis som matte.