Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker – sluta håna Malmaskolan

Annons

Till köpings politiker angående uttalandet på mötet i Malmahallen!

Mitt namn är Isabella. Jag satt och tittade på mötet som utspelade sig i Malmahallen och blev riktigt upprörd.

Jag är 17 år och kommer från Eskilstuna. Under två och ett halvt år gick jag inte alls i skolan. Sedan bestämde mina föräldrar att nej, nu ska vi ta tag i din skolgång och du ska bli godkänd och få gymnasiebehörighet och vi har hört att i Kolsva finns en riktigt bra skola.

Under min väntan fixade rektorn en elevassistent till mig i en termin för att få mig att komma i gång med skolan efter lång bortavaro.

Så flyttlasset gick till Kolsva vintern 2016 och jag fick gå på ett möte med rektorn på Malmaskolan. Han förklarade för mig då att jag skulle få gå om ett år för att klara min skolgång. Han satte mig på kö till lilla gruppen, en särskild undervisningsgrupp på Malmaskolan, i januari 2017, jag skulle alltså få vänta till sommaren för en plats där. Under min väntan fixade rektorn en elevassistent till mig i en termin för att få mig att komma i gång med skolan efter lång bortavaro.

Sommaren kom och jag hade börjat gå i skolan igen, jag gick alltså en termin, det var ett stort steg för mig. Efter sommaren började jag på lilla gruppen och jag kan säga att det är det bästa som hänt mig.

Jag pluggade upp tre år i alla årskurser på ett och ett halvt år, men när sommaren kom så klarade jag inte matten men gick ut med allt annat godkänt.

Utan Malmaskolan skulle jag aldrig ha klarat av att plugga tre årskurser på halva tiden. Därför gör det mig riktigt upprörd att Köpings politiker nästan stod och hånade Malmaskolan för att alla inte var behöriga till gymnasiet. Det var som ett hån emot mig personligen kände jag. Men jag kan säga er att jag kom in på fyra olika gymnasieskolor även fast mitt mattebetyg inte fanns.

Ni ska inte håna Malma-skolan för att vissa utav oss ej klarade en kurs. Ni ska inte håna oss som gick ut 2018. Håna inte Malma- skolan som har kämpat för så många elever och gjort deras framtid mycket ljusare en vad den såg ut innan de gick där!

Tack Kolsva kommundel för att ni har en fantastisk skola och gör det där lilla extra för var och en utav eleverna.

Isabella

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons