Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen fick gripa in vid flyktingförläggningen

Det krävdes ett polis­ingripande för att ett hundratal boende på flykting­förläggningen vid Nalles skulle få äta pizzor i fredags kväll.

Ett tiotal personer på förläggningen blockerade nämligen ingången till utspisningslokalen som en protest mot den mat som portionerats ut i slutet av förra veckan.

– Då hade vi serverat köttbullar med stuvade makaroner i torsdags och pannbiff med brunsås till fredagslunch, säger Tomas Hillberg som är ansvarig för driften vid flyktingsförläggningen.

Missnöjesyttringar uppstod från mindre grupper av de boende på förläggningen, och enligt Tomas Hillberg underkändes maträtterna av dessa personer.

– Men det är ju garanterat bra mat, som vi köper från golfrestaurangen här i Arboga.

Han kan förstå att det blir lite ”enformigt” ibland, så för att få lite variation hade Hillberg i fredags ordnat med pizzor som bakades inne i Arboga och som levererades ut till förläggningen.

Då hade entrén till matlokalen blockerats av soffor, samtidigt som en grupp personer inte tillät andra komma fram för att hämta sin pizza. Det krävdes ett polisbesök för att ”blockaden” skulle avslutas.

Polispatrullen förklarade att de protesterande ska vända sig till Migrationsverket med sina klagomål, men att de inte fick stoppa övriga flyktingar från att få hämta sin pizzamåltid.

Tomas Hillberg upplever det som att det är en mindre grupp som agerat i den här matprotesten.