Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påkörd "varg" torde vara hund

(Ny version) Det mesta talar nu för att det var en finsk lapphund, och inte en varg, som blev påkörd på länsväg 250 nära Heds kyrka tidigt i fredags kväll.

Annons

Jägare och en viltexpert från länsstyrelsen försökte under lördagen spåra det påkörda djuret, och följde då tassavtrycken utan att finna djuret. I det skedet var de också tämligen säkra på att det var en varg som påkörts och skadats vid 17.40-tiden i fredags. Bilföraren misstänkte också att det var en varg, men nya fakta under lördagseftermiddagen talar emot det.

- Vi har fått in uppgifter om att en finsk lapphund försvann i området under fredagseftermiddagen, och att den senare kom tillbaka skadad till sin ägare, säger Martina Saghamre, polisbefäl vid länskommunikationscentralen i Västerås till bblat.se.

En sådan hund kan i mörker och i olyckssituationen sannolikt tas för att vara en varg.

- Tid och plats stämmer väl överrens och det vore näst intill osannolikt att det ska ha skett två olyckor, säger Martina Saghamre.

Ägaren till den finska lapphunden tog sin hund till Strömsholms sjukhus för att få hundens skador behandlade.

Den spårande jägaren och viltexperten från länsstyrelsen är efter de nya uppgifterna heller inte lika säkra på att det var en varg som påkördes.

Annons