Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överberga gård är hästhotell och BB

 
Folk
Visa alla artiklar

Anne-Marie Hultberg och Gunnar Gustafsson har hästar som sitt uppehälle. De tar emot andras avelsston på gården, där de betäcks och fölar året därpå.

Annons

Han styr traktorn med höbalen, hon fördelar det lösa med högaffeln medan stona stökar omkring i hagen, ivriga i väntan på eftermiddagsmålet.

Ett besök på Överberga gård är ett besök i en annan värld. Här handlar allt om hästar, bokstavligen från början till slut.

Anne-Marie Hultberg och hennes sambo Gunnar Gustafsson, båda nyss fyllda 50, driver seminstation och inackordering av avelsston som betäcks på gården, fölar och senare avskiljs från sina ungar där.

–Jag brukar beskriva det som ett häst-hotell och BB, för att alla ska förstå, säger Anne-Marieoch lutar sig mot högaffeln.

Hit kommer hästägarna med sina ston som avslutat sin karriär på travbanan, och ska starta nästa i fölboxen. Anne-Marie pekar på en av de bruna, rundmagade i hagen.

Läs mer om livet på Överberga gård i Bbl/AT den 16 mars.