Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigt få social kompetens

Annons

Jag är en arbetssökande mamma som har en son på fem år. Eftersom jag är arbetssökande så är alltså min son på förskolan 15 timmar i veckan.

Sedan en tid tillbaka är det ju så att de 15 timmarna innebär tre timmar per dag fem dagar i veckan. Visst jag kan inte påstå att jag hinner göra massor av saker de där tre timmarna men nu handlar det här inte om mig utan om min son.

Varje dag när jag hämtar honom så är det första han säger: Varför kan inte du hämta mig halv fem som de andra barnen? Varför får inte jag äta mat här som de andra barnen? Varför har inte du jobb som de andra mammorna?

Ja hur förklarar man för en femåring att det är politikerna som har bestämt att det ska vara så här?

Det har även hänt att några av de andra barnen har retat min son för att han inte får äta på dagis. Och hur kul kan det vara att när man precis har kommit igång med en rolig lek så ska man gå hem?

Då var det mycket bättre som det var innan att barnen var på förskolan fem timmar per dag, tre dagar i veckan. Då fick barnen äta tillsammans, hinna gå till skogen och leka utan att stressa tillbaka för att en del ska gå hem och dessutom fick personalen lära känna barnen bättre.

Så då undrar jag om det verkligen ska vara så att min arbetslöshet ska leda till ett utanförskap för min son. Det är ju han som blir straffad av det, inte jag. För min del hade han gärna fått vara hemma hos mig på dagarna, men det ökar ju inte direkt mina chanser att få ett arbete om jag inte ens har dagisplats till mitt barn. Jag har ju inte heller mitt barn på dagis för att jag ska kunna ligga och lata mig hemma utan som det är just nu så är det mest för hans skull.

Dagis är ett sätt för honom att komma ut och träffa andra barn och vuxna. Lära sig saker, få en social kompetens som är så viktig i dagens samhälle.

Men som det är nu så förvägras tydligen en del barn det och handen på hjärtat kära politiker, sparar ni verkligen så mycket pengar på det här arrangemanget?

Köping

En mamma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons