Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill utveckla akuten

Annons

Socialdemokraterna vill utveckla akutmottagningarna i Köping och Västerås. Inte avveckla dem. Detta står klart och tydligt i vårt förslag till landstingsplan som kommer att hanteras av landstingsfullmäktige i juni.

I det hälso- och sjukvårdspolitiska programmet som antogs av Socialdemokraternas distriktskongress i april och som ligger till grund för landstingsplanen, framgår att det behövs ett helhetsgrepp och krafttag för att förbättra akutsjukvården i länet.

Västmanland har i dag två akutmottagningar. En i Köping och en i Västerås. Vad vi kan se behöver det fortsätta vara så under en överskådlig framtid för att klara akutsjukvården i länet. Vi vill också införa en maxväntetid på akuten på fyra timmar.

Formuleringen i Sala Allehanda som Birgitta Andersson, C, och Barbro Norström och Gunnar Stenås, Sjukvårdspartiet, hänvisar till i Bbl/AT 10/5 var tagen ur ett längre resonemang om akutsjukvårdens förutsättningar.

Därför vill vi härmed göra ett förtydligande: medicinakuten i Köping behövs och ska vara kvar. Dessutom vill vi utreda den framtida profileringen av Köpings lasarett för att förbättra flöden och utnyttja kapaciteten bättre.

En möjlighet kan vara att koncentrera mer av kirurgisk verksamhet till Köping inom exempelvis planerad kirurgi och endoskopi.

Gruppledare för Socialdemokraterna

i landstinget

Rigmor Åkesson, S, Kungsör

Oppositionslandstingsråd

Denise Norström, S

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons