Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill också veta

Annons

Ombyggnaden av Gäddgården 1 och de höga kostnaderna upprör många. En utredning av hela projektet pågår just nu genom en revisionsbyrå.

Det är genom kommunens revisorer och en utomstående revisionsbyrå vi kan garantera en opartisk och saklig granskning av ärenden för att säkerställa att lagar, regler och policys följs.

Detta är ett lagkrav att offentlig verksamhet granskas för medborgarnas räkning och är ett naturligt arbetssätt för att säkerställa att allt sker i enlighet med lagstiftning, praxis och politiska beslut.

Den nu pågående granskningen belyser kompetens och underlag för beslut och upphandling innan bygget startades, avtal med leverantörer, att leveranserna stämmer i pris och omfattning med beställningar, hur ser projektkalkyler och uppföljning ut?

Man granskar projektmöten, kostnader och tidsplaner och slutligen återrapportering och beslut i tekniska nämnden.

Vi vill också veta om projektets omfattning förändrats under tiden bygget pågått och hur detta i så fall har beslutats.

Ursprungligen beräknades kostnaden till cirka 5 miljoner kronor och är nu uppe i cirka 12 miljoner. Vad orsaken till detta är och hur det har kunnat bli på det sättet är vi många som undrar över och vill ha svar på.

Är kostnaden riktig men beslutsunderlaget felaktigt? Hur har det i så fall påverkat beslutet? Den nu pågående utredningen är omfattande och ska visa vad som eventuellt har gått snett. När utredningen är klar inom några veckor får vi de svar vi efterlyser!

Det är många som vill veta vad som hänt, vi är definitivt några av dem och vi gör allt vi kan för att få fram svaren!

Kommunstyrelsens ordförande, Arboga

Orvar Alinder, M

Ordförande kommunens revisorer, Arboga

Olle Ytterberg, S

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons