Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi skall "stävjas"

Annons

Det är med ledsnad, sorg, besvikelse och ilska som jag upplever hur styrande tjänstemän och politiker i Arboga behandlar oss Arbogabor.

Nu ska vi ju som Dan Karlsson, V, skriver i sitt remissvar om Hällarna, stävjas. Dan Karlsson, vad har vi gjort för ont för att vi ska stävjas? Är det fler Arbogabor som ska veta sin plats och stävjas.

Den 30/2 2009 fick vi en uppsägning av bostadsarrende och ett nytt avtal där tomlotten övergår till tomträtt. Vi hade 15 dagar på oss att svara.

Uppsägningen och nya avtalet är underskrivet av en person på tekniska förvaltningen som jag alltid skrivit avtal gällande Hällarna med.

Den 19/5 återtog kommunen avtalet per brev. Detta utan diskussion. Är detta brukligt i Arboga? Eller gäller det bara för oss som ska stävjas.

Det vore intressant att veta vad ni politiker och tjänstemän kan om Hällarna, har ni pratat med dr boende och sommarstugeägarna?

Ni kan ju passa på nu när våren kommit. Besök de berörda vid stugorna, se hur de bor. Ta sedan en diskussion om hur de i en stuga på 30 – 40 kvadratmeter, ej vinterisolerad, utan el, ska få plats med kök och toalett? Och framförallt hur de ska ha råd?

Dagens belopp är 200 000 kronor till tomtgräns. Vad blir slutsumman?

Sedan ska man betala rördragningar, bygga toalett och kök. Och det i stugor som i snitt kanske utnyttjas 4–5 veckor om året.

Ni har sagt att miljön inte har något pris och det är riktigt.

Men här har en osanning som upprepats blivit till vad många tror på.

Att vi sommarboende är skyldiga till att vattnet har förorenats. Det finns absolut inga bevis för det.

Hur är vattenflödet i åsen när de som bor ute på udden förorenar vattnet vid tappställena? Varför har inte tappstället på västra sidan av udden förorenats fast man haft en brunn i över 10 år?

Kan det vara som VA-chefen sade i en radiointervju att brunnarna är gamla och inte har skötts ordentligt?

Jag vet att många funderar på att sälja sitt livsverk för att de inte har råd samt att ni förstör paradiset. Resultat: storstadsbor, tyskar och så vidare som köper? Ofta penningstarka men inte bidrar de med något till kommunen. De har stora motorbåtar, sjöskotrar och så vidare, bra för miljön det? Är det så kommunen ska värna sina medborgare.

Man ska kunna historik för att besluta om nutid och framtid så till sist ett tips till alla berörda. Det finns en utmärkt artikel i hembygdsföreningens årsbok år 2000. Historien om hur Arbogas sommarby vid Hjälmaren kom till. Av Henry Siden, sidan 53 – 62.

Läs den så förstår ni hur illa ni gör oss berörda.

Arboga

Sten Åslund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons