Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem betalar ombyggnad?

Annons

Häromdagen fanns i Bbl/AT ett reportage från en utställning om planer för ombyggnad av Arboga station. Vi är många som pendlar dagligen och flera av oss förstår inte syftet med utställningen.

Vem har gett studenterna uppdraget? Arboga kommun? Vem kommer att betala för ombyggnaden? Arboga kommun? Kommer ett av dessa förslag att användas?

Om, då vill vi veta om studenterna verkligen fick veta de stora problemen på vår station.

- Spår 2 syns inte från spåren 1 och 3 för av- och omstigande mot Eskilstuna.

- ”Hytten” vid spåren är för liten om det är kallt eller blåsigt ute och omstigande måste vänta på försenat tåg.

- Tunneln till/mot plattformarna är fruktansvärd ful och otäck, och ofta utsatt för skadegörelse.

- Sent på kvällarna kan man endast använda den alltför mörka trappen på utsidan.

- Platserna i väntrummet på markplan är alltför ofta upptagna av ”fel klientel” och sittplats finns inte för oss som reser (gäller då tågen är försenade).

- Informationen från SJ är inte tillräcklig vid förseningar eller inställda tåg.

- Väntsalen stängs alltför tidigt.

Vi som tåg- eller busspendlar har inte behov av flotta skinnsoffor och utsiktsplatser. Och inte tror jag våra tillfälliga besökare har det heller.

Det blir bekvämare förstås för dem som använder station som värmestuga. En enkel, fungerande station är mycket bättre reklam än en tjusig skitig.

Plantera inga träd eller buskar på plattformarna eller omkring stationshuset, det gör platsen osäker på kvällarna. Satsa i stället på mer och trevligare belysningar.

Jag tycker ni ska fråga dem som använder stationen om hur den kan förbättras. Och gör detta innan en kostsam ombyggnad beslutas!

Jag förslår kommunalrådet Olle Ytterberg, S, att flyttar sin arbetsplats en månad till säkerhetsbolaget på stationen för att se och lyssna på resenärerna.

Och ni som arbetar med planerna på ombyggnaden, passa på att fotografera de stationer som fungerar när ni är ute och reser.

Arboga

IA

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons