Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vargplåga i Färna

Annons

Man har under flera år kunnat beskåda hästen Felix och hans bästis baggen Berra i hagen vid Getbro efter väg 250.

Det har varit roligt att se dem tillsammans som ett par trogna

kompisar, och när det regnat har Berra ställt sig under Felix och när det var starkt solsken så ställde Berra sig i skuggan av Felix. Det var roligt att se de här kompisarna och många stannade och fotograferade dem.

Förra helgen tog detta ett abrupt slut. En varg tog sig in i fållan och dödade Berra samt två andra avelsbaggar.

Några dagar senare så dödade

vargar ett tiotal får hos Björn Enbom inte så långt från Getbro. Vi är många som lider med Björn och Ros-Marie Eijre och Björn Enbom, och är både ledsna, arga och besvikna för hur våra myndigheter behandlar vargplågan för oss på landsbygden.

Våra förfäder har under århundradens lopp sett till att vargen försvunnit från bebodda trakter,

men nu har våra myndigheter med diverse tyckare från Stockholm och andra stadsbor i landet bestämt att vargen ska vara fredad och det är människor som inte behöver bli lidande av dessa flummerier.

För en tid sedan så var det stort pådrag då en varg syntes i Stockholmstrakten, och då blev det stort rabalder då det var risk att den skulle komma in i stan, men här ute i landet är det inte så noga.

Det skulle vara intressant att få höra kommentarerna från de så kallade vargkramarna om man körde in en flock vargar på Östermalmstorg och de började käka pudlar för de fina tanterna, då vore det inte nog inte tal om att man skulle vänja sig med vargen.

Till er ”vargkramare” vill jag ställa frågan: Anser ni fortfarande när ni läst hur Eijres och Enboms får fått lida och pinats, vilket är att betraktas som värsta tänkbara djurplågeri, att djuren ska pinas till döds samt att vi ska behöva leva under dessa omständigheter på landsbygden?

Bysala

Bengt Södersten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons