Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför lyssnar inte Köpings kommun på innebandyspelarna?

Annons

Tack Köpings kommun för att ni ännu en gång lyckas att förstöra för oss få idrottsutövare i stan. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Denna gång har ni lyckats med bedriften att köpa in ett begagnat golv till KB-hallen med för små mått. För att lösa problemet valde ni att skarva mattan.

Den genialiska idén som någon kom på att göra planen till 36x18 för att höja säkerheten mot tegelväggen, var en god tanke i teorin, men som i praktiken innebär att varken svenska innebandyförbundet eller Västmanlands innebandyförbund godkänner hallen för matchspel. Så vi skulle alltså stå utan en hall med läktare för att spela matcher i. Nu kom ni på att detta inte var rimligt efter höga protester av oss innebandyspelare, vilket vi tackar för.

Kvar finns problemet att vi nu står med två olika sorters golv på planen och typ 20 skarvkanter som innebandybollen kommer att studsa på (har ni någonsin sett en innebandymatch måste ni förstå att bollen studsar på minsta lilla kant/ojämt underlag). Den lilla kostnad ni sparade genom att köpa ett begagnat golv, istället för en ny hel matta, kan inte varit stor och bli lönsamt i längden när inget lag vill utnyttja hallen, men det är kanske er önskan att ta död på all idrott i staden. Jag och många andra är så besvikna på er just nu.

Arboga och Kungsör har två väldigt fina hallar med bra golv, så det kan inte vara svårt att få till något liknande i Köping. Den nya hallen som lovats ser vi inte röken av och i den ryktas det bli parkettgolv, eftersom basketen önskar det. Innebandyn pratar om att förbjuda parkett i högre serier, men de kommer ni garanterat inte ta hänsyn till. Det känns verkligen som vi inom innebandyn i stan jobbar i motvind fast vi är dem som utnyttjar hallarna mest.

Vi har stått ut med mycket genom åren från ert håll, men det här känns ändå som droppen. Att tillägga valde ni att stänga KB-hallen i juli för "renoveringar" (oklart vad ni gjorde under denna månad), men att laga vattenskadan och byta golv väntande ni med till månadsskiftet augusti/september fast ni visste att IBK Köping arrangerar cup i KB-hallen första helgen i september varje år. Bokning till denna cup görs nästan ett år i förväg. Nu fick IBK Köping utnyttja Ullvi (utan läktare) och Vasahallen i Arboga, eftersom KB inte hann bli klar i tid.

Jag är verkligen så besviken just nu. Hur många gånger ska det bli behöva bli dåligt innan ni lyssnar på oss?

Besviken innebandyspelare

LÄS ÄVEN: Insändaren Stå på er, föreningar!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons