Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför ingen krisgrupp?

Annons

I måndags inträffade en trafikolycka norr om Åsby, med en skolbuss full av ungdomar och tre personbilar inblandade.

Busschauffören missade en hållplats och stannade 50 meter längre fram så att påstigande skulle hinna med. Det uppmärksammade inte bakomvarande bilar i snöovädret.

Skolbarnen fick chockade och uppskärrade lämna buss 500 och stiga på en redan överfull buss 16. En flicka skrek och grät hysterisk att hon vägra åka med bussen. Men resterande chockade barn fick stående åka in till Köping.

På vägen mötte de både ambulans och räddningstjänst. Flera av barnen fick sedan uppsöka akutmottagningen i Västerås på uppmaning av skolan och oroade föräldrar.

Två av mina döttrar fick lindrig hjärnskakning och muskelsträckningar i nacken och kom hem först klockan två, natten till onsdag. Flera andra barn fick uppsöka sjukhus.

När vi dagen efter ringde VL och undrande frågar varför ingen krisgrupp inrättats fick vi till svar att räddningstjänsten kollade upp alla skolbarn hur de mådde.

Det var en osanning, samtliga skolbarn mötte räddningstjänsten vid Malma kyrka, stående i en fullproppad skolbuss.

Vi är flera föräldrar som funderar på att anmäla händelsen till polisen. Men VL menar att de kommer att skicka ersättning till drabbade barn för sveda och värk. Ett sätt att slippa granskning av åklagare?

Det stämmer inte som det stod i Bbl/AT att ingen i skolbussen drabbades fysiskt av olyckan.

Kolsva

Förbannad förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons