Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårdnadsbidraget behövs

Annons

Förra torsdagen röstade en knapp majoritet i Arboga kommunfullmäktige ned mitt medborgarförslag om att införa vårdnadsbidrag. Arbogas småbarnsföräldrar får därmed inte samma rättigheter och möjligheter som föräldrar i exempelvis Örebro.

Ignoransen var påtaglig i majoritetspolitikernas argumentation.

Med stöddig retorik gick Ingrid Noord-Silversten, S, i spetsen för motståndet mot förslaget, och radade upp flera tvivelaktiga och motsägelsefulla argument.

Hon förklarade att en dryg tredjedel av alla vårdnadsbidrag i landet går till människor som inte har något alls att leva på. Dem unnar hon tydligen inte något vårdnadsbidrag! Därefter kritiserade hon vårdnadsbidraget för att vara ”orättvist” och sade att det privilegierar de redan rika.

Det rättvisa med vårdnadsbidraget är att det ger exakt lika mycket pengar till rika som till fattiga.

Hon tillkännagav att hon hellre skulle vilja se föräldraförsäkringen byggas ut, och försökte låtsas som om hon var på de ”fattigas” sida. Men hur ser föräldraförsäkringen ut i dag? Är den rättvis?

Till skillnad från vårdnadsbidraget privilegierar föräldraförsäkringen de redan rika och ger mångdubbelt mer till dem med höga inkomster! Den innebär att vissa föräldrar får cirka 5 500 kronor per månad, medan andra får över 27 000 per månad!

Att kritisera ett förslag för att vara orättvist, och sedan framhålla ett förslag som innehåller större orättvisor än det första, kallar jag bedrägeri!

Det är dessutom vilseledande och fult av Ingrid Noord-Silversten att över huvud taget framhålla denna utbyggnad av föräldraförsäkringen, då ett sådant förslag inte är aktuellt, varken på riksdagsnivå eller i kommunen!

Hon låtsades alltså värna om småbarnsföräldrars bästa, men var väl medveten om att de föräldrar hon missunnade vårdnadsbidraget inte kan få något annat i stället.

Vad är det för tid vi lever i då man ifrågasätter värdet av att omhänderta den egna avkomman? Konsekvensen kan bara bli en upplösning av familjen. Det bidrar till att föräldrar får dåligt samvete och till förvirrade barn med allehanda kultursjukdomar, som ”ont i magen”, ”vill inte gå till skolan”, aggressioner, mobbning, auktoritetsförakt, självmordstankar och självskadebeteenden etcetera.

Detta är ett faktum som då och då kommer till allmänhetens kännedom via media. Att politikerna i Arboga vill undanhålla föräldrar att vårda sina barn i hemmet är en verklig skam. Den ligger främst på Ingrid Noord-Silversten, S, och Dan Karlsson, V, som talade föraktfullt och kränkande om sina medmänniskor, men även på er alla andra som tigande ställde er bakom dessa två talare. Jag blev både sorgsen och besviken.

Anna Andersson, Arboga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons