Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var rädd om Karlbergsskogen

Annons

Att jobba inom den ideella naturvården är många gånger att jobba i motvind, det har man lärt sig efter många år och efter många motgångar!

Vi inom Hedströmsdalens Ornitologiska Förening (HOF) sitter med i samtal med kommunföreträdare någon gång om året och får uttala oss där och i diverse enkätundersökningar från kommunen om olika naturvårdsfrågor.

Så långt kan man ju vara nöjd, att vi får vara med och göra vår röst hörd! Men resultaten av dessa möten och skrivningar är ofta ganska resultatlösa! För drygt åtta år sedan uttalade sig Köpingspolitikerna, från flera av partierna, att man skulle verka för att skapa ett kommunalt reservat nere vid Malmön! Vad har hänt i den frågan sedan dess? Ingenting!

Nyligen kom ett dokument till oss i HOF från kommunen där vi fick uttala oss i frågor bland annat beträffande skötseln av Karlbergsskogen! Där kommunen uttalar sig om att man är mån om den biologiska mångfalden och vill sköta den på ett sätt som ska vara gynnsam för alla!

Vi lämnade våra synpunkter och tryckte extra hårt på just det! På så vis blir Karlbersskogen en oas både för människor och djur!

När jag då i dag (måndag) på min morgonpromenad i nämnda skog får se att man från kommunen håller på med avverkningar nedanför gamla vattentornet stannar jag till och får bevittna hur man precis håller på att fälla ett gammalt fint hålträd! Alltså en asp i det här fallet med flera hackspettshål som är så viktiga för många arter i skogen!

Genom att avverka gamla hålträd och underröja hårt utarmar man den biologiska mångfalden och gör om skogen till en park!

Parker har vi redan många och fina i staden, så låt oss behålla Karlbersskogen som en skog! Vi vet att det finns aspekter på att det inte får vara för buskigt för säkerheten och det är självklart så, men man behöver inte röja och gallra så hårt överallt i skogen.

Att gamla och dåliga träd kan vara en fara för människor förstår vi också, men det kan väl räcka med att ta bort ”farliga” träd efter stigarna.

Den hålasp man fällde i måndags utgjorde ingen fara då den stod en bit ifrån närmsta stig och i övrigt var frisk!

Vi som värnar naturen måste låta makthavarna veta vad vi tycker! Så ni som älskar Karlbergs-SKOGEN, tala om för våra politiker vad ni tycker!

Ordförande i Hedströmsdalens Ornitologiska förening

Lillebror Hammarström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons