Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägen blir farligare

Annons

Även om det känns helt meningslöst kan jag inte låta bli att på detta sätt göra min röst hörd angående förslaget om mitträcke på vägsträckan mellan Köping-Kungsör.

Vart tog miljötänkandet vägen? Så vitt jag vet är det skonsammare för miljön om åtminstone några entusiaster tar cykeln i stället för bilen till jobbet.

Därtill bör tilläggas att traktorer som blir tvungna att ta längre omvägar för att ta sig ut på åkrarna heller inte är ett klockrent miljöalternativ.

Jag vill även slå ett slag för alla cykelmotionärer som nu kommer att isoleras i Kungsör, eftersom det på grund av farliga (”säkra”) vägar varken går att cykla till Arboga, Eskilstuna, Köping eller Katrineholm. Det finns faktiskt även ett ganska stort antal cyklister från andra orter, samt cykeltävlingar, som passerar sträckan Kungsör-Köping. Mitträcket kommer att sätta stopp för dessa personer och evenemang.

I trygghetsnarkomanernas land – Sverige – får ingen dö eller skadas. Jag kan berätta för er att om vi cyklister ska ge oss ut på den nya ”säkra” vägsträckan så kommer olyckor att ske. Personer kommer att dö. Kanske blir jag en av dem…

Jonas Rundberg, Kungsörscyklist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons