Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad händer med akuten?

Annons

Medicinakuten i Köping är sedan år 2004 den akut som invånarna i Norberg, Fagersta och Skinnskatteberg är anvisade att söka, förutom de som bor i KAK.

Mot den bakgrunden är det för oss boende i den norra delen av länet ett något överraskande besked som oppositionsrådet Denise Norström, S, lämnar i en nyhetsartikel i Sala Allehanda (3/5). Hon konstaterar att landstinget i Västmanland i dag har två akutmottagningar, i Västerås och Köping.

Samtidigt tycker hon att det finns en akut för mycket. ”Att vi har två beror på trängseln på akuten i Västerås”, säger hon. ”När den byggs ut blir det annat”.

I samband med att det gavs igångsättningstillstånd för investeringarna på akuten i Västerås frågade vi om detta innebar ett framtida hot mot medicinakuten i Köping.

Vi fick besked om att detta inte var fallet. Denise Norström har uppenbarligen en annan uppfattning och utgår ifrån att akuten i Köping efter utbyggnaden kommer att vara obehövlig.

Det är naturligtvis värdefullt att veta var hon och rimligen även hennes parti står i denna fråga. För Sjukvårdspartiets del kan vi inte acceptera Denise Norströms argument och vi kommer att göra allt vad vi kan för att behålla medicinakuten i Köping.

Gunnar Stenås, gruppledare Sjukvårdspartiet Västmanland

Barbro Norström, landstingsråd, Sjukvårdspartiet Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons