Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad hände med Ekbacken?

Annons

Nedanstående är hämtat ur Socialdemokraternas valmanifest: ”Arboga har ett mycket aktivt och framgångsrikt idrottsliv. Vi har alltid haft framgångsrika individer, lag och klubbar som utmärkt sig på riksnivå. Mycket av det är tack vare att Arboga alltid har varit en av landets mest generösa kommuner med stöd till idrott”.

S kanske menar bygget av Vasahallen, annars har man svårt att se att kommunen är generös. Arboga Södra kanske måste spela premiären på grusplan då Ekbacken inte är spelbar. Tittar man på Hallstahammar som redan har en konstgräsplan och beslutat att bygga ytterligare en, hur kan det gå så snabbt hos dem?

Varför kan andra kommuner bygga och vara snabbare i beslut än Arboga? Ishallen i Arboga är väldigt sliten och skulle behöva renoveras och det går åt mycket energi för att frysa isen. Om S i Arboga skulle göra vad man skryter om i sina vallöften, skulle Ekbackens idrottsområde utvecklas till en modern anläggning för de stora utomhusidrotterna.

Bygger man en ishall på Ekbacken så kan man utnyttja spillvärmen till att värma badet och konstgräsplan. Det är så de flesta kommunerna gör men inte Arboga. Kan det vara så att Gäddgårdens bygge har kostat så många miljoner att konstgräsplan inte blir av än?

Seppo Wickman, Arboga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons