Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utskälld av konduktör

Annons

En dag i januari hann jag inte köpa en biljett på stationen i Stockholm, eftersom det inte finns någon biljettautomat vid spåret 17, där tåget från Stockholm till Arboga avgick.

När konduktören kom gav jag honom mitt bankkort, ett Maestro. Då började det. Konduktören började skrika att det är ett ”shitkort”, han kunde bara ta emot vad som enligt honom är ”vanliga”, Visa, Mastercard eller American Express, inte något ”shit” Maestro.

Sedan fortsatte konduktören skälla med svordomar att jag och mitt barn måste ut från tåget, eftersom ”hur för fan” jag vågade ta ett tåg ”utan pengar” och ”utan ett bankkort”.

Sedan försökte han tvinga mig och mitt gråtande lilla barn ut från tåget, vid nästa station någonstans i skogen, i mörkret sent på kvällen.

När jag sade till honom att jag ville ringa kundtjänst, veta vad han heter och behövde telefonnummer till kundtjänsten, så

skrek han att ”vad fan, jag tänker inte leta något nummer till kundtjänsten för dig, det får du fan hitta själv”.

I tågvagnen fanns bara jag, en liten kvinna med ett litet uppskrämt gråtande barn, och en tonårsflicka som tittade på allt och grät.

Jag skrev om denna händelse till SJ, men fick varken svar eller ursäkt. Tydligen får SJ hålla på hur de vill med skattebetalarna utan att reagera när sådant här händer.

Jag tycker att det var bra att det fanns en vittne till händelsen, jag var rädd att konduktören skulle misshandla mig och mitt lilla barn fysiskt, så upphetsad var han när han skällde och hotade.

En normal konduktör skulle skicka en räkning på biljettavgiften hem om det inte fungerade med betalkortet.

Skattebetalare på väg till Arboga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons