Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utlys kommunala chefstjänster

Annons

Svar på Görel Nilssons, S, inlägg 1/9 med rubriken ”Folkpartiets Kungsör styrs med hot”. Förhoppningsvis frågar sig någon hur en sådan här diskussion kan uppstå!

De styrandes maktfullkomlighet i Kungsör och rätten till att bara ”tycka” vart fjärde år är en bakomliggande orsak. En orsak som kan bidra till en kraftig reaktion hos en kommuninvånare.

Kommuninvånarna har rätt att kräva högkvalitativa välfärdstjänster av sina chefer på kommunen. God social kompetens och påläst kunnande inom sitt kompetensområde är en förutsättning.

Kommunhuset är ett serviceorgan för oss kommuninvånare och chefstjänstemännen har det yttersta ansvaret även i detta avseende.

Vi lever i en förändlig värld. Ett förändringsarbete måste pågå ständigt. En statisk kommunorganisation passar inte in i dagens samhälle. Av denna anledning har diskussionen gällande chefer och dess anställningar kommit upp.

Vi i FP anser (OBS gäller endast FP) att vid en omorganisation kan det vara lämpligt att utannonsera chefstjänster för att på detta sätt bidra till att rätt man/kvinna hamnar på rätt plats.

Diskussionen gäller endast chefer då det är av största vikt att dessa befinner sig på rätt tjänst. För den anställde kan detta även leda till bättre arbetsvillkor.

Görel Nilssons debattteknik är vid det här laget väl känd. Görel Nilsson väljer att haka på en mediavinkel i stället för att bemöta sakfrågan. Sakfrågan är i detta fallet en siffra.

Maxantalet i en klass på Västerskolan var satt till 26 elever. Detta var utlovat av tidigare rektorn på Västerskolan. Idag går där 27 elever.

Ett stort antal föräldrar

uppfattade detta som ett löfte och känner sig nu svikna när detta påstående inte höll.

Detta kan jämföras med att vårt kommunalråd angett 25 som ett lämpligt elevantal för Hagaskolan. Varför göra skillnad på skolor?

En elev mer eller mindre kan tyckas som en bagatell. Helt klart påverkar det dock klimatet i klassen på alla nivåer, särskilt som i detta fallet klassrummet var ovanligt litet.

Till skillnad mot Socialdemokraterna har vi i FP en socialliberal ideologi att grunda vår politik på. Detta innebär att vi värnar om den enskildes rätt.

Väl medveten om att Görel Nilsson gärna drar debattinlägg i långbänk väljer FP i Kungsör att med dessa rader avsluta denna debatt för att lämna plats för nya insändare!

Gruppledare, FP liberalerna Kungsör

Gunilla Wolinder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons