Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ut med drogerna!

Annons

Nu får det vara nog. Vakna upp och ta hand om elever i misär! Jag har sett, hört och upplevt hur drogerna sprids och används av Köpings elever.

Jag vet att vi unga är en utsatt grupp, och särskilt de som tar droger mår faktiskt dåligt. Så varför tar vi inte hand om dessa personer?

Köpings kommun antog i mars 2007 en alkoholpolicy i kommunfullmäktige där det står att kommunen ska ”åstadkomma fler alkoholfria miljöer”.

Märkligt att det då på den årliga skolbalen 2010 flödar alkohol med kommunanställdas fulla stöd! Balen 2010 var ett tragiskt fiasko, och Ullvigymnasiet är bannlyst från Sundbyholms slott.

Det gick inte att servera efterrätten på grund av för berusade gäster. Ullvigymnasiet blir

bannlyst från det ena stället efter det andra, år efter år och det här är kommunalråden fullt medvetna om. Kommer min syster ha möjlighet att gå på en bal nästa år?

Det blir ännu värre när det kommer till tyngre droger som hasch, kokain, LSD med mera.

Här finns påtända elever inom Köpings kommunala skolor som inte tas om hand. Som år efter år kan inta dessa ämnen utan att det sker ett omhändertagande.

I Köping verkar en positiv alkoholfri miljö på stan vara prioriterad, men haschet i skolorna

reagerar inte styrande politiker över!

Med nya energiska krafter tar vi hand om problemet och ser till att Köpings kommun tar efter samma lyckade drog- och alkoholpolicy som i Hallstahammars kommun. Skolan är ett läroverk, inget drognäste!

Jag tycker att det är dåligt att de styrande Socialdemokraterna i vår kommun inte tar denna fråga på allvar! Så vilken fråga tror ni min första motion i kommunfullmäktige kommer handla om? Jag står som nummer sex på Centerpartiets lokala kommunlista i år. Och jag vill ha din röst för att kunna få igenom detta i höst!

För Köpings kommunala drogpolicy är just nu ett skämt.

Marcus Gustafsson, C, Köping

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons