Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgift för partierna

Annons

Svar till Agneta Lambert Meuller (Bbl/AT 27/1). När vi i kommunstyrelsen behandlade denna motion undersöktes som vanligt om ämnet ligger inom den kommunala kompetensen, som styrs av kommunallagen. Där finns inget stöd för sådan arbete som motionen avser.

Det handlar inte om okunskap från kommunens sida eller subjektivitet, som Lambert Meuller skriver i sin insändare. Men kommunen kan helt enkelt inte arbeta med detta därför det inte faller inom kommunens ansvarsområde.

Kommunen arbetar naturligtvis för att stärka jämställdheten varje dag genom olika insatser. Mitt parti, Socialdemokraterna, arbetar alltid för ett mer jämlikt och jämställt samhälle, där vi lyfter fram kvinnor på samma sätt som vi gör med män.

Jag hoppas och tror att de andra partierna också lyfter fram kvinnor.

När det nu är konstaterat att Lambert Meullers förslag att ”tillsätta en kvinnlig arbetsgrupp som kan synliggöra kvinnors situation internationellt i samband med den Internationella kvinnodagen den 8 mars 2011” inte faller under kommunens ansvarsområde, tycker jag att hon ska vända sig till partiernas lokalavdelningar.

Jag tror att arbetet för att stärka kvinnors situation (både nationellt och internationellt) är en sak för partierna. Jag råder därför Agneta Lambert Meuller att kontakta de lokala företrädarna för partierna för att diskutera vidare.

Kommunstyrelseledamot, Arboga

Martin Andersson, S

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons