Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upp och ner med Time Care

Annons

Jag undrar vad Köpings kommun vill åstadkomma med Time Care. Från att ha arbetat på en otroligt bra arbetsplats vänds allt upp och ner.

Vi har hört talas om det här med Time Care ganska länge nu och bara väntat med fasa att det ska börja. Nu minsann kör vi i gång från och med 3 januari, hej och hå!

Har vi fått någon information? Nej. Schemaansvariga på arbetsplatserna har fått gå på utbildning och vi fick i dagarna veta att vi på en och en halv timme ska lära oss allt om Time Care med allt vad innebär av aktiviteter, bemanning, grafer och så vidare.

Schemaansvariga sliter sitt hår för nu minsann ska de lägga bemanning och göra grafer, besparingar så att vi ska hoppa runt på olika ställen, jobba varannan helg med mera.

Vi har inte heller fått information om det nya uttrycket ”jämnt anställd”, vad nu det innebär!

Nå, kära kommun, vad är det ni tror är bra med det här? Brukarna vi arbetar för får mindre kvalitetstid, (tänk på LSS, lagen om särskilt stöd). Vill de gå på bio, promenad eller göra andra aktiviteter kommer inte just någon tid att finnas för det längre.

Vi ska ju minska arbetstiden på vår egen arbetsplats och hatta runt och hjälpa andra gruppbostäder i stället.

Vilken kvalité för brukarna att det kommer 10-15 olika personer, det är faktiskt människor vi arbetar med, inte saker.

Personalen mår jättedåligt och är orolig över arbetssituationen och det märker brukarna så klart av. Men vem bryr sig om det, inte Köpings kommun i alla fall.

Jag älskar mitt arbete och har själv valt att arbeta obekväma arbetstider men nu rinner bägaren över, jag jobbar för att leva, jag lever inte för att jobba.

Tänk vilken tid det kommer att ta från personalen att var sjätte vecka lägga in nytt schema på datorn!

Till alla kära kollegor vill jag säga: stå upp och säg er åsikt högt, vi har fått nog! Time Care är inte bra varken för brukare eller personal. Köpings kommun spar väl pengar, vad vet väl jag. Ska människor som behöver vård och omsorg bli drabbade av det igen?

Köping

Besviken och orolig kommunanställd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons