Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trasiga barn är viktigare

Annons

Det är med delad glädje och förundran jag läser om Arbogas nya kyrktorg i Örtagårdskyrkan.

Glädje över att det finns en församling med så stor initiativförmåga och god ekonomi då vem som helst kan räkna ut att utbyggnaden kostar runt flera miljoner kronor. Trevligt att förbipassarande ska kunna se in och förhoppningsvis att kyrkans medlemmar kan se ut.

Ut i en trasig värld.

Vad är det Jesus säger? Jo att det ni har gjort för mina minsta har ni gjort för mig, eller moder Teresa som såg Jesus i varje trasig själ. Då är det också med glädje som vi vanliga människor, i ett trasigt Sverige i lilla Arboga som inte förskonats, förstår att här finns en församling som har råd att ta sig an oss.

Nästa år runt jul finns det barn i Arboga som på julafton inte kan vara hemma på grund av missbruk och misshandel. Barn och unga som driver omkring.

Jag hoppas och ber att denna församling då utifrån sin vackra byggnad kan sträcka ut handen och ge dem husrum, mat och trygghet under dessa och andra dagar.

För ekonomi och förmåga finns ju, eller hur?

Och alla andra i vår lilla stad, om du ser något ensamt barn eller ungdom som ingenstans har att ta vägen, se till att de åtminstone får en tallrik mat och en varm säng för en natt.

Gör något, gå inte bara förbi.

Våra barn är trasiga barn, inte alla men väldigt många fler än ni anar, skriker efter hjälp, trygghet och vuxna som är vuxna.

Julen är barnens tid och ändå dricks det i så många hem.

Varför?

Ta emot utmaningen Örtagårdskyrkan, att se det trasiga i Arboga hos våra barn och familjer, unga som gamla.

När bygget är över, anta Jesus utmaning. Det ni gör för mina minsta har ni gjort för mig. Ekonomi har ni ju visat att ni gemensamt har när ni alla lägger samman era små eller stora påsar.

En vacker fasad betyder inget om inte innehållet är värd fasaden.

Lycka till.

Köping

En bland många andra som förundras

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons