Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk efter, föräldrar!

Annons

Nyårshelgen kan vara en av de värsta helgerna våra barn och ungdomar har att genomlida. Risken att era barn och ungdomar skall dricka sig berusade och/eller hamna i bråk är väldigt stor om ni låter dem fira nyårsafton utan vuxet sällskap.

Under de senaste åren har antalet ungdomar som firar nyårsafton utan vuxet sällskap i centrala Köping, Arboga och Kungsör varit flera hundra.

Detta har medfört att väldigt många ungdomar kommit till skada helt i onödan, när de råkat ut för olyckor på grund av påverkan eller blivit nerslagna. I vissa fall blir skadorna allvarliga eller rent av livshotande.

Vi hyser ingen förhoppning att alla föräldrar skall lyckas förmå sina barn under 18 år att inte dricka alkohol och hålla dem borta från de centrala delarna under nyårsnatten.

Men vi vill vädja till er, som

orkar sätta gränser och regler, att era barn inte finns med bland de barn vars föräldrar inte förmår.

Kan vi minska det totala antalet barn och ungdomar, som drar runt i centrum utan vuxet sällskap under nyårsnatten, kommer det att bli avsevärt mycket lättare att hålla efter orosmomenten som är ute för att slåss och bråka.

Väldigt många som blir utsatta

eller utsätter andra för våldshandlingar är påverkade av alkohol eller andra droger.

De barn vars föräldrar tillåter att de dricker alkohol dricker i snitt betydligt mer än barn som inte tillåts dricka. De som alkoholdebuterar i tidig ålder drabbas dessutom i mycket högre utsträckning av alkoholrelaterade problem senare i livet.

Vi vill tillönska er en riktigt bra start på det nya året.

Polisinspektör

Anton Breznik

Närpolischef

Polisen i Västra Mälardalen

Andreas Nikitin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons