Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ta med en hink sand"

Annons

Kanske borde jag inte kommentera Arboga kommuns förehavanden eftersom jag inte bor där, men kan inte tiga längre. Jag har anhöriga i alla åldrar i Arboga och har ständig kontakt med dem. Jag läser ofta tidningen och håller mig à jour med vad som händer inom kommunen.

Vad som just nu upprör mig är kommunens sätt att behandla personalen inom hemtjänsten.

De har denna besvärliga vinter fått cykla – eller dra cykeln – i djup snö, på oskottade gator och trottoarer. De ska hinna med sina tilldelade vårdtagare, ha ork till tunga lyft, vara tillmötesgående och vänliga i alla situationer.

Vad blir det för kvalitet i vården då de redan är uttröttade efter strapatser som hade kunnat undvikas om kommunen skött snöröjning på ett tillfredsställande sätt.

Nu har snön blivit till is på flera ställen och risken för halkolyckor är stor. Det saknas sandning både utanför privata bostäder och annorstädes.

Personalen har påpekat att på vissa ställen utanför portar är isen så massiv att olycksrisken är påtaglig, både vad gäller dem själva och om någon ska hjälpas att få komma ut.

Detta har påtalats som en arbetsmiljöfråga högre upp men responsen uteblev. Det enda svaret blev att de själva kunde ta med en hink med sand för att sanda innan de gick in!

Finns det någon annan kommun i Svea rike som låter hemtjänstpersonal cykla runt med en hink sand för att få möjlighet att komma in till de berörda?

Detta är en skymf som saknar motstycke. Det slår till och med den underdånighet de fick känna när de fick hårt bröd i julklapp. Visserligen vill Arboga skapa turism som medeltida stad, men vakna upp och behandla innevånarna som om de lever på 2000-talet.

Isigt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons